Jäätisetort

Kui Sa oled minu blogi juba varemgi lugenud, siis ilmselt tundub Sulle ka siin üsna tuttav, aga ole lahke ja vaata ringi. Esialgu on ümbrus võibolla pisut võõras, kuid olen võtnud siia vanast blogist kaasa ka tuttavaid retsepte ja reisilugusid, et oleks hubasem:) Lugude lisandudes muutub siin kindlasti ka mitmekesisemaks, kuid mulle juba täitsa sobib.Tundub, et olen sisse elanud. Kolimisega on alati pisut peavalu. Oli ka siin, kuid õnneks olid mul head abilised ja nõuandjad, või noh, rohkem sellised taganttõukajad ja õhutajad. Minu mõlemad lapsed on olnud mulle uue blogis sisse seadmisel abiks. Harri aitas seljatada tehnilisi probleeme ja Hannaga koos kujundasime uuele blogile logo. Tänud, kullakesed!

Kui Sa tahad ka edaspidi minu tegemistega kursis olla, siis võid uue blogi aadressi meelde jäta. Vanas blogis ei muutu ka midagi, aga nüüdsest jääb seal päris vaikseks. Loomulikult olen huvitatud ka Sinu arvamusest, ole lahke ja jäta kommentaaridesse oma mõtted. Kõigi kommenteerijate vahel loosin 22. veebruaril välja ühe magusa auhinna.

Aga nüüd siis tordist. Seekord tuleb uue blogi pidu jäiselt valge jäätisetordiga.

 jäätis-3

Põhi:

200 g kookoshelbeid

3 munavalget

Täidis:

3 munakollast
80 g suhkrut
500 ml vahukoort
2 -3 sl Limoncello likööri
2 sl riivitud sidrunikoort
1 sl sidrunimahla

Sega kookoshelbed munavalgetega ja võimalusel vahusta kergelt mikseriga, et tekiks kohevam vaht. (Kui mikserit käepärast pole, piisab ka korralikust segamisest, väga palju vahustada pole mõtet). Suru segu lahtikäiva (läbimõõt 20cm) koogivormi põhjale, millele oled pannud eelnevalt ka küpsetuspaberi.  Kata põhi  fooliumiga ja küpseta 160-kraadises ahjus 25 minutit, eemalda seejärel  foolium ja küpseta veel 15 minutit, kuni põhi muutub krõbedaks, kuid ei muuda veel värvi. Tõsta vorm ahjust välja ja lase jahtuda.

Sega munakollased suhkruga, kuni suhkur on sulanud. Kuumuta koor ja nirista pisut sooja koort munasegule, et temperatuure ühtlustada. Seejärel vala segu koore sisse ja pidevalt segades kuumuta. Alanda kuumust! Kuumuta nii kaua, kui segu pakseneb, lisa liköör, sidrunikoor-ja mahl. Lase jäätisesegul maha jahtuda.

Seejärel vala segu jahtunud põhjale ja pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. Enne serveerimist lase seista umbes 10 minutit toatemperatuuril, seejärel libista serveerimisalusele. Lõika kuuma vette kastetud noaga.

Kui sul pole aega ise jäätisesegu valmistada kasuta valmis jäätist. Eriti hästi sobib see jäätis millel sildil seisab kiri: “Puhas rõõm”:) Lase esmalt näiteks vanillijäätisel pisut sulada ning siis lisa lurts likööri ja mikserda segu ühtlaseks ning vala vormi. Lisaks vanillijäätisele passib hästi ka kookose oma.