Jogurtikeeks viinamarjadega

Jogurt annab sellele keeksile eriliselt mõnusa mahlase tekstuuri. Keeks maitseb hea veel ka järgmisel ja ülejärgmisel päeval.Glasuuri võib keeksile ka panemata jätta, kui magus ei meeldi.

Vaja läheb:

  • 200 g võid
  • 175 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 4 muna
  • 4 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 200 g Valio Gefilus viinamarja- rohelise tee jogurtit

Glasuur:

  • 2 sl viinamarja mahla
  • 2,5 dl tuhksuhkrut
  • kaunistuseks viinamarju

 

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vanillisuhkur, sool ja pidevalt kloppides ükshaaval munad. Sega jahu, küpsetuspulber ja sooda ning sõelu võisegu hulka. Seejärel lisa tainale jogurt,  sega võimalikult vähe. Vala tainas vormi ning küpseta 175 kraadi juures 50 minutit.
Glauuri valmistamiseks sega omavahel mahl ja tuhksuhkur ning kata sellega jahtunud keeks. Kaunista keeks viinamarjadega.

Retsept valmis koostöös Valioga.