Jõhvika-šokolaadikook
NB! Koogi valmistamist alusta juba eelmisel päeval!
Põhi:
180 g šokolaadivahvleid (kasutasin Selga omasid)
50 g sulatatud võid
Täidis:
250 g mascarponet
1 dl 35% rõõska koort
75 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
400 g jõhvikaid
150 g suhkrut
2 tl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
1 tl värsket riivitud ingverit
1,5 želatiinilehte
0,5 dl jõhvikamahla
Esmalt valmista jõhvikakate. See valmista eelmisel päeval! Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta pannil jõhvikamahl, jõhvikad, suhkur, ingver, sidrunimahl ja sidrunikoor, kuni suhkur on sulanud. Selleks kulub umbes 5-7 minutit. Ära jõhvikaid katki keeda.
Pigista želatiinilehtedelt liigne vesi ja sega jõhvikatega. Jäta segu jahtuma ja maitsestuma kuni järgmise päevani.
Teisel päeval valmista koogipõhi. Selleks purusta vahvlid ja sega sulavõiga ning suru 24 cm läbimõõduga madalasse koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit. Jahuta täielikult maha.
Täidise jaoks vahusta kergelt mascarpone, vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Kata valmis kreemiga jahtunud koogipõhi. Peale tõsta eelmisel päeval valmistatud jõhvikasegu.
Lase koogil enne serveerimist paar tundi külmas seista.
Allikas: mugandatud Bon Appetit lehelt