Jõulune kõrvitsa-shokolaadi keeks

orginaal tuli siit, ühe keeksi jaoks jagasin kogused juba kolmega äragi, teinekord vast ei ole vaja masstoota;). kiirelt valmib ka, kui sügavasse ruumi vaja, ja püreed üle on, mida ju tavaliselt on.

kena pühkimist ka! ja rahulikke pühi!

jõulune kõrvitsa-shokolaadi keeks

50 grammi shokolaadi, sulatet kujul
1 dl õli
1 muna
1.5 dl suhkrut
pool tl soola
2 spl piparkoogimaitseainet
1 spl kakaopulbrit
3 dl püreestet kõrvitsat (kas keedetud või ahjus tehtud, pole vahet)
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 gr shokolaadi, tükeldet

sulata shokolaad ja lase natuke jahtuda. siis sega sinna sisse õli. vahusta suhkruga muna, maitseained, lisa kõrvitsapüree ja õli, sega läbi. teises (või oli see kolmandas kausis juba) mõõda valmis jahu, küpsetuspulber ja tükeldet shokolaad. sega kausid kokku, vala ahjuvormi (saab ühe suure või 2 pisemat), küpseta u 180 kraadil tunnike või natuke peale, kuniks tikk puhtsalt välja tuleb. kunstilisemad inimesed võivad kaunistada ka…