Juustukook rabarbriga

vahel juhtub kogemata hästi. nagu ka selle koogiga. alguses muidugi nii hästi ei läinud. sest mul oli totsikutäis natuke ebaõnnestunud rabarberivõiet. no mis just ebaõnnestunud, aga natuke oli ta selline õnnetu ja roosa, ja kuna mu käsi ei tõusnud sinna ka sama palju võid sisse kärutama, siis ta oli vähe lirr ka. no aga siis olnud kooki vaja. ja ma eriti ei viitsinud teha, aga see etteheitva näoga untsus võie seal kapis vaatas otsa. ja siis ma võtsin ennast kokku. ja see inimene, kelle nii-öelda “auks” kook tehtud sai, olla öelnud, et rabarberikoogid on ta lemmikud. no näed siis. siia kärab sisse kütta täpselt nii palju rabarberit kui vaja on ära kasutada.

juustukook rabarbriga

põhjaks (20 cm läbimõõduga vorm)
100 gr digestiivküpsiseid, purustatuna
50 gr võid, sulatatuna

katteks:
400 gr toorjuustu
4 muna
2 dl suhkrut (sõltub sellest, mis on täidise teine osa)
silma järgi u 2-3 dl kas untsuläinud rabarbrivõiet, rabarbrimoosi või niisama röstitud rabarbreid
ja veel 2 dl röstitud rabarbareid

kõigepealt rösti rabarberid, vastavalt koguse vajadusele. purusta küpsised, sega võiga. suru 20 cm vormi põhja. vahusta munad, suhkur ja toasoe toorjuust. sega sinna sisse siis kas võie/moos/pool röstitud rabarbritest, viimasel juhul pane veel pisut suhkrut juurde. vala juustutäidis küpsisepõhjale. pane lusikatäied (allesjäänud) röstitud rabarberist juustusegu sisse ja aja pisut laiali, peaasi, et ebaühtlaselt. küpseta u 180 kraadil tunnikene kuniks pealt kuldpruun.