Juustune salaamipitsa

Sellel pitsal on mõnusalt krõbe ja maitsekas põhi, kuna tainale on lisatud juustu. Kate aga on parajalt pikantne…

Tainas:

  • 12 g presspärmi
  • 100 ml leiget vett
  • 80 g riivjuustu
  • näpuotsatäis soola
  • 8 sl oliivõli
  • 220g jahu
  • näpuotsatäis soola

Kate:

  • 1 pakk Talleggi keedusalaamit
  • 4 sl tomatikastet
  • 1 paprika
  • 125 g sinihallitusjuustu
  • 200g kirsstomateid
  • 40g pärlsibulaid
  • 100 g riivjuustu

Esmalt alusta taina tegemisest. Selleks murenda kausis pärm, lisa leige vesi ja sool. Lahusta pärm vees ning seejärel lisa õli ja jahu, sõtku ühtlseks tainaks. Viimaks lisa peenelt riivitud juust ja sõtku tainas veelkord läbi. Jaga tainas kaheks ning rulli tainas lahti ja vormi kaks ümmargust pitsapõhja.
Pitsapõhjadele määri esmalt tomatikaste, siis laota peale salaami, seejärel viilutatud paprika, poolitatud tomatid, pärlsibulad ning viimaks murendatud sinihallitusjuust ja riivjuust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 15 minutit, kuni tainas on mõnusalt krõbe.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.