Kaerahelbe-maapähklivõi pallid mandlite ja tšiiaga


Aeg kokku
40 mins
Kogus: 12 tükki
Koostisosad
90 g kaerahelbeid
100 g maapähklivõid
3 sl vahtrasiirupit (või agaavisiirupit või mett)
50 g mandleid (peeneks hakitud)
1 tl vanilliekstrakti (pole kohustuslik, aga annab mõnusa maitse)
1 sl tšiiaseemneid
Tegevuskäik
Tõsta kõik koostisained suurde kaussi ja sega ühtlaseks kleepuvaks massiks. Aseta kauss külmkappi ja lase seal 30 minutit seista, et kaerahelbed imaksid endasse niiskust ja muutuksid pehmemaks. Tõsta väike ports massist peopessa. Seda on mugav teha jäätisekulbiga, millega saad umbes supilusikatäie suuruse palli. Vormi peos palliks. Tee nõnda 12 pallikest. Hoia külmkapis.
MÜSLIKÜPSISED

Järgmised näksid on samuti kaerahelveste baasil. Need ei ole pallid, vaid nõndanimetatud müslibatoonid. Põhimõtteliselt siis müsli, mis seisab kenasti tükina koos. Poes müüdavad müslibatoonid on sageli valge suhkruga ja kasutatud puuviljade-pähklite kvaliteet on teadmata. Ise tehtud batoonid saab magusaks ja kokkukleepivaks vahtrasiirupiga ja koostisainete kvaliteeti kontrollid ise! Muidugi võib ahjus küpsenud müsliplaadist lõigata ka sümmeetriliste servadega batoonid, kõik kenasti ühesuurused nagu sõdurid rivis. Olen ise aja jooksul sellest loobunud (mugavus ja laiskus, mis muud) ja murran plaadi lihtsalt suvalisteks tükkideks. Nagu kaerahelbeküpsised, aga tervislikumad!

Loe edasi