Kaerasaiakesed

 

Äärmiselt lihtsalt valmistatavad ja väga mõnusad pätsikesed. Sega aga ained kokku, viska ahju ja ongi valmis. Ideaalsed hommikukohvi kõrvale nii juustu kui ka moosiga :)
12 väikese saiakese jaoks läheb vaja:

3 dl (väikese kuhjaga) nisujahu (u 200 g)
1 dl kaerahelbeid ( u 40 g)
2 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
50 g sulatatud võid
1,5 dl piima
Peale:

määrimiseks muna
kaerahelbeid

Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool.
Sulata või ja lisa jahusegu juurde.
Lisa juurde piim ja sega ühtlaseks tainaks.
Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud väikesesse ahjuvormi, silu tasaseks ja määri pealt munaga. Puista peale natuke kaerahelbeid.
Lõika õlisse kastetud noaga (siis ei jää tainas noa külge)  ja lõika ruutudeks.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12-15 minutit, kuni saiakesed on kerkinud ja pealt kuldpruunid.
Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Parimad ahjusoojana.

Allikas: Soome ajakirjandus