Kamabiskviidil õunakook tosca kattega

Kamane põhi, kreemine täidis, sügisesed hapud õunad ja krõmpsuv pähklikate – kas need kõik ei tundu kui ideaalne kooslus koogis? Just seda see kook ongi. Soovitan koogis kasutada kodumaiseid hapukamaid õunu.
Kamabiskviit:
  • 2 muna
  • 0.5 dl suhkrut
  • 0.15 ml nisujahu
  • 0.35 ml kamajahu
  • 0,5 ml tärklist
  • 0.5 ml küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 500 g ricotta kohupiimapastat
  • 200 g maitsestmata toorjuustu
  • 1 muna
  • 2 dl piima + 1 pakk vaniljekastme pulbrit (nt ekströms)
  • 0.5 sidruni mahl
  • 0.5 dl suhkrut
  • 300 g kooritud ja puhastatud õunu
Tosca kate:
  • 80 g võid
  • 0.5 dl suhkrut
  • 30 g mandlilaaste
  • 30 g sarapuupählit
  • 30 g purustatud mandleid
  • 2 sl jahu
  • 150 ml vahukoort
1. Kamabiskviidi valmistamiseks vahusta munad ja suhkur tugevaks heledaks vahuks. Sega omavahel kamajahu, nisujahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu ettevaatlikult vahustatud munaga ning vala küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 220C juures umbes 5 minutit või kuni pealispind on kuldpruun, alanda ahju kuumus 180C-ni ja küpseta kuni biskviit katsudes vetrub. Jahuta biskviit täielikult maha ning eemalda paberi küljest.
2. Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust ja ricotta kohupiimapasta ühtlaseks. Lisa vahustamata muna, suhkur ja sidruni mahl. Sega piim vaniljekastmepulbriga ühtlaseks ning jäta 5 minutiks seisma. Sega viimasena toorjuustu ja ricottasegu hulka.
3. Koori, puhasta ja tükelda õunad.
4.Vala jahtunud kamabiskviidile täidis ning jaota peale tükeldatud õunad. Küpseta 180C ahjus 25 minutit.
5. Samal ajal kui kook küpseb, valmista tosca kate. Selleks sulata või ja suhkur. Lisa vahukoor jahu, mandlilaastud, sarapuupähklid ja purustatud mandlid. Kuumuta mõni minut pidevalt segades. Jaota tosca kate ühtlaselt õuntele ning küpseta 180C ahjus 10-15 minutit või kuni kate on muutunud kuldseks.
Jahuta kook täielikult maha, kuid soovitan seda süüa järgmisel päeval külmikust võetuna.