Kana karamellises kastmes

ehk vietnami keeles thit ga kho gung :))


Antud kogusest jagub 4-6 :

700 g kanakintsu ilma kondita (kasutasin kanakintsufileed)
2 sl õli
1 suurem küüs küüslauku, hakitud
umbes 3 cm jupp värsket ingverit,peenelt hakitud
1 väiksem šalottsibul, hakitud
2 sl kalakastet
2 sl pruuni suhkrut
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl jahvatatud musta pipart
1 tl kuivatatud tšillihelbeid
4-6 sl vett
3 vart rohelist sibulat, ainult roheline osa, umbes 5 cm jupid
Tükelda kanakintsud suupärasteks tükkideks. Kuumuta suuremal pannil õli, lisa kanatükid ja prae neid aeg-ajalt segades umbes paar minutit.
Lükka kanatükid panni ühte serva. Pane pannile ingver, sibul ja küüslauk ning kuumuta segades 1 minut. Siis lisa kalakaste, suhkrud, sool ja tšillihelbed. Sega hästi läbi ja lase kastmel keeda, kuni hakkab paksenema. Siis lisa vesi. Sega nüüd kaste kanatükkidega kokku ja lase vaikselt podiseda, aeg-ajalt segades, kuni kaste muutub paksemaks siirupitaoliseks ja kana on küps, umbes 10-15 minutit.
Sega juurde roheline sibul ja serveeri riisiga.
Allikas: mugandatud raamatust “Quick and Easy Vietnamese” Nancie McDermott