Kana-kreveti pirukas

Kiiresti valmiva ja toitva piruka retsept kulub igale perenaisele ära. See pirukas valmib kiiresti ja lihtsalt ning täidiseks sobib see, mis parasjagu külmkapis käepärast on.

Vaja läheb:

  • 250 g Talleggi fileepalad väikese võisilmaga
  • 4 lehte filotainast
  • 200 g krevette
  • 6 kirsstomatit
  • 1 dl kohvikoort
  • 1 muna
  • soola, pipart

Variatsioonid:

  • 1 väike suvikõrvits
  • 100 g kuivatatud musti ploome

Prae kanafilee kergelt võis läbi. Kortsuta filotaigna lehed väiksema küpsetusvormi põhja, laota peale kanatükid, krevetid ja pooleks lõigatud kirsstomatid.
Klopi kausis läbi kohvikoor ja muna, maitsesta soola ja pipraga. Vala segu pirukale ja küpseta pirukat ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.
Alternatiivina võib pirukale panna krevettide asemel näiteks kuivatatud musti ploome või praetud suvikõrvitsaviile.

 Retsept valmis koostöös Talleggiga.