Kana-läätse salat

see on selline krehvtisem salat. teinekord ma olen targem ja kasutan muid kui punaseid läätsesid, punased lähevad kole kergesti pudruks. salat on pigem selline hall, aga maitse see-eest särtsu täis.

  • 2 dl läätsi
  • 200 gr kanafileed
  • kirsstomateid (talvel-kevadel kohe ei saa ilma)
  • seeni – mul olid häda tõttu need poešampinjonid, viilutasin ja praadisin
  • 1 sibul, viiludena

kastmeks:

  • õli
  • ingveripulbrit
  • sidrunimahla
  • mett
  • suitsutet paprika pulbrit

keeda läätsed pehmeks, proovi mitte üle keeta (või kasuta musti läätsi, ma olen ka nüüd juba targem;). prae kanafilee. lase pisut jahtuda, tükelda. prae šampinjonid, lase ka natuke jahtuda. viiluta sibul. sega kokku kastmeained, timmi maitse enda jaoks sobivaks. sega salatiained kokku ja lase enne serveerimist natuke seista