Kana sidruni-tšilli-piparmündimarinaadis

Kergelt vürtsikas, õrnalt hapukas, mündiselt värske-väga mõnus marinaad kanalihale.

400 g kanafileed või kanakintsufileed
1 keskmise suurusega punane tšillipipar (seemned eemaldatud, hakitud)
1 tl tšillihelbeid
2 küünt küüslauku, hakitud
2 näpuotsatäit safranit
suur peotäis värsket piparmünti (ainult lehed)
4 sl oliiviõli
1 suurema sidruni värskeltpressitud mahl
meresoola

Lõika kanafileest sõrmejämedused tükid ja tõsta suuremasse kaussi.
Marinaadi jaoks pane blenderisse või köögikombaini värske tsilli ja tšillihelbed, küüslauk, safran, enamus hakitud piparmündist, oliiviõli ja enamus sidrunimahlast ning püreesta. Saadud segu vala kanatükkidele ja sega õrnalt läbi ning jäta vähemalt 1,5 tunniks maitsestuma.
Kanatükke võid praadida nii grillpannil kui ka tavalisel pannil. Prae lihatükke mõlemalt poolt 3-4 minutit kuldpruuniks.
Maitsesta vähese soolaga, piserda peale ülejäänud sidrunimahl ning puista peale hakitud piparmünti.
Serveeri kanatükke sidrunisektoritega. Samuti sobib väga hästi juurde pakkuda kuskussi rosinate ja koriandriga.
Allikas: Nigel Slater “Real Food”