Kanahautis kuivatatud aprikoosidega

Neljale:
500 g kana kintsufileed
1sl õli
1,5 dl valget portveini vm magusamat valget veini
2 dl kanapuljongit
0,5 tl jahvatatud kaneeli
1 tl tšillihelbeid
2 vart värsket tüümiani
200 g pehmeid kuivatatud aprikoose
2 dl 10% rõõska koort
1-2 sl vedelat mett-vajadusel
soola
pipart
2-3 sl röstitud mandlilaaste
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kanatükid, maitsesta soola-pipraga. Lisa valge portvein ja lase keema tõusta, kuumuta mõned minutid. Siis lisa kanapuljong, kuivatatud aprikoosid, kaneel, tšillihelbed ja tüümian. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja hauta tasasel tulel kaane all umbes 15-20 minutit. Lisa rõõsk koor, lase keema tõusta ja kuumuta paar minutit. Kontrolli maitset, vajadusel lisa mett, soola-pipart.
Valmis toidule puista enne serveerimist röstitud mandlilaaste.
Juurde sobib häst nii riis, bulgur kui ka kuskuss.