Kaneeli-toorjuustu rullid
taigen:
1 pakk kuivpärmi
1 dl suhkrut
1 dl piima, toatemperatuuril
0.5 tl vanilliekstrakti
2 muna
7 dl jahu
pool tl soola
8 spl toatemperatuuril võid
täidis:
1 dl suhkrut
150 gr toorjuustu, toatemperatuuril
paar spl kaneeli
sörts vahtrasiirupit
8 spl sulatet võid
meie perekond ei armasta ei pähkleid ega rosinaid, aga soovi korral võib neid ka panna
sega kuivpärm koos suhkru ja pool dl veega kuniks vahutab. võta mikser ja lisa ülejäänud suhkur, vanill, piim ja munad, vahusta u minut. lülita mikser välja ja lisa jahu ja sool. mikserda edasi – juhul, kui sul on KA. kui ei ole, siis tuleb ihurammu kasutada ja sõtkuda u 5 minutit. siis lisa toasoe või ja sõtku veel edasi. kui äärtest lahti lööb, siis jäta paariks tunniks kerkima.
sega omavahel kokku täidiseks mõeldud ained, välja arvatud toorjuust.
löö taigen alla, pane jahuga kaetud lauale ja sõtku, kuniks enam lauale külge ei hakka. rulli ruuduks. määri peale toorjuust, tõsta nurgad peale kokku, et moodustuks ümbrik, ja siis korda sama protseduuri, et moodustuks uuesti väiksem ümbrik. rulli uuesti laiemaks. lisa muu täidis, keera rulli ja lõika terava noaga kaheksaks. pane rullid võitet/küpsetuspaberiga vormi, jäta vahele ruumi, ja lase veelkord u 2 tundi kerkida. kuumuta ahi 180 kraadile ja küpseta u pool tunnikest. tublimad võivad meisterdada veel ka glasuuri ja katta sellega jahtunud rullid, aga ilmtingimata ei olnud see vajalik.