Karamelline õunakook
õunaaeg ei tundugi sel aastal veel läbi olevat. olnud ükskord keeksi vaja, idee siit
karamelline õunakook
175 gr toatemperatuuril võid
200 gr tavalist suhkrut
100 gr pruuni suhkrut
3 muna
3 spl dulce de lechet
2 dl piima
225 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
pool tl soola
1.5 tl kaneeli
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
2-3 õuna
pane ahi 180 kraadile sooja. sõelu jahu, lisa küpsetuspulber, sool, 1 tl kaneeli ja pool tl muskaatpähklit. koori ja viiluta õunad, sega poole tl kaneeli ja poole tl muskaatpähkliga. alusta koogi “kokkupanekut” või ja suhkrute vahustamisest, lisa sinna dulce de leche. ja siis munade ja piimaga vaheldumisi jahu(segu). kui tainas valmis, siis pane u kolmandik taignast paberiga vooderdet vormi, sinna viilutet õunad, siis uuesti taigen, kuniks õunad jäävad kõige peale. küpseta u 45 minutit kuni tunnikene, kasuta tikku, et küpsusastet teada saada. ja siis katsu iseennast keeksivormist eemal hoida;)