Karamelline õunavorm

originaal siit, natuke muutsin ka. sobib nii värskete kui ka viimaste läindaastaste õunte ärakasutamiseks.

3 spl võid
2 kõvemat õuna (mina väga sageli koorin koogiõunad ära, nii seegi kord)
0.5 + 0.5 dl suhkrut
1 dl jahu
pool tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
3 muna
1.5 dl piima
sorts calvadost

pane ahi sooja. sulata või ahjuvormi, kui kannatab pliidile panna, või lihtsalt panni põhjas, lisa 0.5 dl suhkrut ja kooritud ja tükeldet õunad. kuumuta u 5 minutit. tõsta kõrvale. pane kaussi munad ja suhkur, löö vahtu. lisa segades vaheldumisi piima ja calvadosega jahu, sool ja küpsetuspulber, kõige lõpuks õunad koos küpsetamisel tekkinud vedelikuga. vala taigen vormi, küpseta 35 minutit 180 kraadil kuniks just tahkunud, ära üle küpseta. lase jahtuda. eriti hea on serveerida koos Brillat-Savarini juustuga, aga suure hädaga saab ilma ka söödud…