kardemoni Pavlova kitsejuustu-mangokreemi ja granadilliga
http://sentjurin.blogspot.com/2014/03/kardemoni-pavlova-kitsejuustu.html
Milline rõõm on kodumaal jälle olla, küll üürikeseks ajaks, kuid siiski piisavalt kaua, et nautida mereäärseid võlusid, koduseid toiduained ning sõprade ja pere seltskonda. Õnneks pole kevadvaheaeg teab kui kaugel, siis saab pea kuu aega Eestimaa pinnal veeta. Küll mitte puhates, vaid ikka kulinaarselt töötades. Mul on hea meel, et saan siin kevadet tervitada, sest kodusest talvest jäin sel aastal juba ilma. Astusin sügisest otse kevadesse. Ainuke lumi, mida oma silmaga sel aastal loengu ajal akna taga nägin, oli hetkega sulanud ning koolipäeva lõppedes säras taevas päike ning lumest polnud loikugi järel.
Pavlova-klassika, mis sobib imehästi õhtusööki lõpetama igal aastaajal. Mina lisasin munavalgete hulka ka näpuotsaga kardemoni, mis andis magustoidule kuidagi maalähedasema meki. Seda aitas veelgi rohkem esile tõusta kitsejuustukreemi kasutamine mangotäidises. Granadill tasakaalustab oma hapu olemusega pavlova magusust ning sobib imehästi eksootilise mangoga.
Vaja läheb:
Pavlovad:
- 4 munavalget
- 2,5 dl suhkrut
- 2 spl maisitärklist
- 1 spl äädikat
- 1 tl kardemoni
Mangokreem:
- 2 dl vahukoort
- 100 g kitsejuustukreemi
- 1 dl mangopüreed
- 2 spl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 4 granadilli
1. Vahusta munavalged keskmise tugevusega vahuks. Lisa pool suhkrukogusest, jätka vahustamist. Lisa ülejäänud suhkur ning vahusta nii kaua, kuni vaht muutub tugevaks ja läikivaks. Sega hulka maisitärklis, äädikas ja kardemon.
2. Kasutades pritskotti või supilusikad, moodusta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile meelepärase suuruse ja kujuga pesakesed. Küpseta pavlovaid 120-kraadises ahjus 60-90 minutit. Mida suuremad pesad, seda kauem tuleb küpsetada. Lase koogikestel avatud uksega ahjus jahtuda.
3. Kreemi tarvis vahusta koor, sega hulka kitsejuustukreem ja mangopüree. Viimasena lisa suhkur ja vanillisuhkur.
4. Poolita granadillid ja eemalda viljaliha.
5. Aseta jahtunud pavlovate põhja granadilli viljaliha. Täida koogid mangokreemiga. Soovi korral kaunista pealt granadilli viljaliha seemnete või muu meelepärasega.