Kausitäis puuvilju, veidi jogurtit, mett ja kardemonisärtsu

Minu hommikusöögid jagunevad nädala sees peamiselt kaheks – kas siis kohev omlett rohke rohelisega või siis kausitäis maitsestamata jogurtit magusate puuviljade ning muu hea kraamiga. Veidike mett, rohkelt puuvilju ning maitseks särtsakat kardemoni – see ongi hommikusöök, mis kevadisel ajal hommikud rõõmsaks teeb.

  • Erinevaid puuvilju (pirni, kiivit, melonit, õuna, apelsini vms)
  • maitsestamata jogurtit (2-3 (kuhjaga) sl kausi kohta)
  • mett (1 sl kausi kohta)
  • jahvatatud kardemoni

Röstitud kaerahelbed*:

  • 100g kaerahelbeid
  • 1,5 sl võid
  • 1,5 sl suhkrut
  • 0,75 tl kaneeli

 

Röstitud kaerahelbed: Sulata pannil või ning rösti kaerahelbeid võis kuni need on kuldsed. Lisa suhkur ning sega, kuni see sulab. Lõpuks maitsesta kaneeliga.

Koori ja lõika puuviljad tükkideks, aseta kaussi. Peale pane lusikaga maitsestamata jogurtit (ca 2-3sl kausi kohta). Raputa peale kaerahelbed. Sulata mesi pliidil ning nirista see kõige peale. Lõpuks raputa peale jahvatatud kardemoni.

*Röstituid kaerahelbeid tuleb rohkem, kuid neid on hea ette teha ning siis hommikuti jogurtile raputada või siis jäätisele katteks panna.