Kevadroheline hernesupp

Kevadroheline hernesupp sinihallitusjuustuga

Külmutatud köögiviljade lett ei jää mu poeskäigu kaardile. Erandiks juhus, kui kodus on otsas rohelised herned. Neid hoian pakikese alati sügavkülmas. Hernestega saab hetkega värskust lisada nii paljudele toitudele. Mu seitsmeaastase üks lemmikuid on pannil võis koos hakitud tilliga läbi kuumutatud herned. Ja kui lapsele mõni rohelist värvi köögivili maitseb, ei jäta ma kasutamata ka ühtki võimalust, et talle neid pakkuda:) Külmutatud herned on korjatud parimas küpsusastmes, kui nad on õrnad ja mahlased ja vastupidiselt enamikule teistele sügavkülmutamise protseduuri läbinud köögiviljadele on nad need omadused – õrn ja mahlane – ka sulanult säilitanud.

Suppi saab hernestest teha mitut erinevat moodi. See siin on kerge, kevadine, värske ja imelihtsalt valmiv. Magusad herned ja soolane sinihallitusjuust moodustavad suurepärase maitsekoosluse.

Kevadroheline hernesupp
neljale-kuuele

1 sibul
1 sl võid
1 sl oliiviõli
u 0,5 l köögiviljapuljongit
400 g külmutatud herneid
2 sl hapukoort
soola
serveerimiseks u 80 g sinihallitusjuustu, kõrvitsa- ja/või päevalilleseemneid, hernevõrseid, oliiviõli

Haki sibul. Kuumuta pannil või ja oliiviõli. Prae sibulat madalal kuumusel segades u 7 minutit, kuni klaasjas. Hoidu pruuniks kõrvetamast.
Tõsta sibulad potti, lisa kuum puljong ning herned. Viimaseid ei ole vaja eelnevalt sulatada. Kuumuta supp keema ja keeda paar minutit, vaid senikaua, kuni herned on läbi kuumutatud. Lisa hapukoor ja püreesta supp blenderis või saumikseriga. Vala tagasi potti. Maitsesta soolaga. Kui soovid vedelamat suppi, lisa puljongit.
Serveerimisel pudista supile sinihallitusjuustu, seemneid ja hernevõrseid. Nirista soovi korral peale oliiviõli.