Kihiline porgandikook sünnipäevalauale

Nii blogi kui mina oleme taas aastakese vanemad. Juhhuu :D Ja selpuhul kooki kah:
Sünnipäevalauale passib suurepäraselt porgandikook – magus ja mahlane ning piisavalt eriline. Mina leidsin sellise retsepti Sille Vadi toredast kokaraamatust “Ahvatluste aasta”, mis peidab endas palju põnevaid magusroogade retsepte. Nende hulgas olnud porgandikook oli just selline, mis kahtlemata teoks pidi saama!
Mina annan siin koogi koguse kahekordistatult, sest väike kook on narrimine :D Ja hapukoorekreemi panin ka rohkem.
Poole ahjuplaadi suuruse koogi jaoks:
Porgandibiskviidid:
  • 6 muna
  • 250 g suhkrut
  • 200 g sulatatud võid
  • 200 g mandlijahu
  • 100 g nisujahu
  • 4 tl küpsetuspulbrit
  • 800 g porgandeid
Kreem:
  • 700 g (mina panin 1kg) 20%list hapukoort
  • ühe apelsini riivitud koor
  • 50 g tuhksuhkrut (panin vist tsipa rohkem)
Peale:
  • 100 g hakitud mandleid
Kloppisin munad suhkruga lahti, lisasin sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Segasin läbi, siis lisasin peenelt riivitud porgandi ning segasin taigna ühtlaseks. Jaotasin taigna kahe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi vahel ning küpsetasin neid 200*C ahjus 15 minutit, kuniks porgandikollane biskviit pealt mõnest kohast juba pruunikamaks tõmbus. Siis tõstsin plaadid ahjust välja ja lasin taignaplaatidel jahtuda.
Vahepeal segasin kokku kreemi: panin hapukoore kaussi, lisasin apelsinikoore ja suhkru ning segasin ühtlaseks.
Lõikasin jahtunud biskviidiplaadid pooleks, saades neli plaati (igaüks poole ahjuplaadi suurune). Tõstsin esimese biskviidiplaadi alusele, määrisin peale neljandiku kreemi. Siis katsin teise biskviidiplaadiga, määrisin taas peale neljandiku kreemi. Ja kordasin nii, kuniks kreem ja biskviidid olid otsas. Viimaseks kihiks jäänud hapukoorekreemile puistasin peale hakitud mandlid.
Lasin üleöö külmkapis taheneda ja nautisin järgmisel päeval :)