Kiired kirsiampsud

Tegelikult ei plaaninud ma midagi sellist teha, aga kuna kirsikoogist jäi nõnda palju kirsisegu üle, siis mõtlesin selle koos kapis seisva pärmilehttaignaga ära kasutada. Lootsin, et nad jäävad rohkem ravioolide moodi, kuid vintse ja kaval tainas otsustas vaatamata minu pingutustele ahjus lahti lüüa ning hoopis teistsuguse kujuga pirukad omapäi moodustada. Aga ega maitse seepärast kannatanud. Mõnusalt krõbe tainas koos pisut hapuka kirsiga on tõeline maiuspala õhtuseks telekasessiooniks.
Vaja läheb:
  • 1 pakk pärmi-lehttainast
  • 400 g külmutatud kirsse
  • 2 spl maisitärklist
  • 2 spl tuhksuhkrut
  • Kaunistamiseks kaneeli ning tuhksuhkrut
Tõsta tainas sulama. Aseta külmutatud kirsid potti ning lase neil keskmisel kuumusel sulada. Kui näed, et kirsid on enam-vähem sulanud ning põhja on tekkinud piisavalt vedelikku, siis lisa tärklis ning sega hoogsalt. Segu muutub väga kiiresti paksuks, seejärel võidki poti tulelt eemaldada. Lisa kohe juurde umbes 2 spl tuhksuhkrut. Kui tainas on piisavalt sulanud, siis rulli see võimalikult õhukeseks ning lõika tavalise klaasiga ümmargused rõngad välja (võid kasutada ka muid potsikuid, millel on ümmargune äär). Tõsta natuke kirsisegu ühele ringi poolele. Tõsta teine pool peale ning vajuta kahvliga äär kinni. Toimi nii kõikide ringide puhul. Küpseta pirukaid 200 °C juures nii kaua, kuni tainas on pealt ilus kuldne. Tõsta pirukad jahtuma ning raputa kohe peale rohkelt kaneeli ja tuhksuhkrut. Maitsevad kõige paremini soojalt.