Kiirelt valmiv küpsetamata šokolaadi-juustukook

Selle suurepärase koogi valmistamiseks on vaja vaid 4 komponenti ning seetõttu varuge valmis küpsiseid, toorjuustu, šokolaadi ning kohupiimapastat. Seejärel pisut segamist ja meisterdamist ning voilaaa – lihtne ja üleni šokolaadine koogike ongi valmis. See kook maitseb imehästi, kui kasutad valmistamisel tumedat šokolaadi, nii valmib üks tummine šokolaadikook, mis hea tassikese kange kohviga. Siiski-siiski ei pruugi selline “kange” šokolaadikook meeldida lastele, mistõttu soovitan pisut mahedama maitse austajatele asendada pool kogusest piimašokolaadiga (võite ka täielikult piimašokolaadi kasutada).
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (28.10.2015).

Põhi:
350 g Domino küpsiseid (või Dops küpsiseid) (jäta 3 küpsist kaunistuseks)
100 g toasooja toorjuustu

Täidis:
200 g tumedat šokolaadi või piimašokolaadi
200 g toasooja toorjuustu
200 g maitsestamata kohupiimapastat

Pane küpsised (jäta 3 tk kaunistuseks) ja toorjuust kaussi ning purusta kõik ühtlaseks massiks. Suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi põhja ja äärtele.

Sulata šokolaad veevannil ning sega kokku ülejäänud ainetega. Laota see vormi koogipõhjale. Tee eelnevalt kõrvalepandud küpsised pooleks ning aseta koogile (surudes pisut täidisesse). Aseta külmkappi tahenema vähemalt paariks tunniks.