Kikerhernesupp läätsedega
http://kokkamine.wordpress.com/2012/08/29/kikerhernesupp-laatsedega/
Sellest kogusest saab umbes 6-8 portsjonit, olenevalt kui paks teha.
- 2dl kikerherneid, leotada vähemalt 8h
- 1dl odrakruupi, leotada vähemalt 6h
- 1dl punaseid läätsi, leotada vähemalt 6h
- 1 suur sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 porgandit
- 2 väiksemat varsselleri vart
- 2 tomatit
- 2spl puljongipulbrit
- 2 loorberilehte
- soola
- pipart
- maitserohelist
Panin kõik asjad koos likku varahommikul, supi tegin õhtul. Sibul ja küüslauk hakkida ning praadida kergelt potipõhjas, lisada hakitud porgand ja varsseller, kuumutada veidi ja kallata peale vesi. Ajada vesi keema, lisada puljongipulber, loorberilehed ja kikerherned ning kruubid, keeta tasasel kuumusel kuni kikerherned on peaaegu pehmed, lisada läätsed ja keeta lõplikult valmis. Maitsestada soola ja pipra ning maitserohelisega.
Retsept: http://www.roxanashomebaking.com/chickpeas-soup-vegan-2/