Kirju koer paleo moodi

Kuna mul on hetkel käsil taas üks suurem toiduprojekt, siis plaan oli teha miskit paleo-sõbralikku magusat ampsu. Otsisin kapist üles kõik vajaliku ning hakkasin plaani järgi miskit head valmistama. Mida enam valmimise lõpule kokkusegatud mass jõudis, seda enam sain aru, et see segu meenutab väga klassikalist Kirju koera kooki. Seetõttu rullisingi saadud segu sellele koogile omaselt pikaks vorstiks, mässisin toidukilesse ning asetasin tunnikeseks külmkappi.
Valminult meenutas see tõepoolest Kirjut koera, olgugi, et siinses retseptis puuduvad kõik orginaalretseptile omased komponendid. Sellegipoolest julgen seda kooki paleo moodi Kirjuks koeraks nimetada. Ja kuna see magus amps maitses nii hästi, siis ei jaksanud oodata ning kirjutan retsepti endalegi üllatuseks ootamatult kiiresti siia:)

100 g kuivatatud datleid
50 g kookospiima
100 g kookoshelbeid
50 g kookosrasva
ca 4 sl toorkakaod

Haki datlid väiksemateks tükkideks ning pane ca 15-20 minutiks kookospiima sisse likku. Seejärel lisa kookoshelbed ning mikserda segu saumikseriga ühtlasemaks massiks (siiski ei tohi segu liiga ühtlaseks minna).

Sulata kookosrasv potis sega juurde kakao ning lisa siis saadud segu kookoshelbemassile. Sega, seejärel püreesta kogu segu veelkord läbi ning vormi mass käte abil justkui vorstiks. Paki toidukilesse ning lase külmkapis seista vähemalt tunnike.