Kirsi-martsipanipirukas

Kirssidega seostub mulle sõna kannatlikkus! Seda sellepärast, et kui kirssidest moosi, likööri või kooki teha, tuleb enne korralikult aega ja kannatlikkust varuda. Nendelt väikestel viljadelt on ju vaja enne kivid eemaldada. Seda tegevust võib võtta tüütu kohustusena või hoopis rahustava meditatsioonina. Mina eelistan seda viimast varianti. Igal juhul on see maitsev kirsi-martsipanipirukas imehea suvine küpsetis. Usun, et seda proovides leiate samuti, et hapukas kirss ja magus martsipan on kui kokku loodud!

Kirsipiruka retsepti leiad ka värskelt ilmunud augustikuu Tiiu ajakirjast! Lisaks kirsipirukale on seal ka maitsvaid retsepte tomatitega, intervjuu andeka koka Anni Arroga ja palju muud põnevat! Ajakirja leiad igast suuremast toidupoest ????

Kirsi-martsipanipirukas

Prindi retsept

By
Portsjonit: 8-10

Küpsetusaeg: 35-40 min

Koostisosad

  • Tainas:
  • 260 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 sl suhkrut
  • 130 g võid
  • 1 munakollane
  • 3 sl vett
  • Täidis:
  • 500 g kirsse
  • 2 sl tärklist
  • 1 sl suhkrut
  • 150 g sulajuustu
  • 250 g martsipani
  • 4 sl mandlilaaste

Juhised

1

Põhja valmistamiseks segage omavahel jahu, sool, suhkur. Lisage külmad võitükid, munakollane ja vesi. Segage kõik ühtlaseks tainapalliks ja pistke 30 minutiks külmkappi.

2

Rulli tainas jahusel laual umbes 30 cm läbimõõduga ringiks.

3

Määrige sulajuust tainaringile laiali nii, et umbes 4 cm jääks äärest vabaks. Viilutage martsipan ja laotage pooled martsipanitükid põhjale.

4

Eemaldage kirssidelt kivid ja segage siis hulka tärklis. Jaotage kirsisegu põhjale ja sättige peale ülejäänud martsipanitükid.

5

Tõstke nüüd tainaääred täidise peale kokku. Võite tainaääred määrida lahtiklopitud munaga, et ilusasti läikima jääks.

6

Küpsetage 180 kraadises ahjus 35-40 minutit kuni pirukas on kuldse jumega ja täidis hüübinud.

PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

The post Kirsi-martsipanipirukas appeared first on KOOGIKONTOR | Merilin Siimpoeg toidublogi.