klaasimeistri lõhe

just siis, kui ma olin raamatu välja laenanud, läks seda kohe ja hädasti vaja;) aga – tadaa – klaasimeistri lõhe, otse “Mummolast”.

  • pool kilo värsket/toorest lõhet
  • 2 punast sibulat

Marinaadiks:

  • 0.5 l vett
  • 1.5 dl veiniäädikat (või 3 spl tavalist, lauaäädikat, kui just seda kodus on)
  • 2 dl suhkrut
  • 40 gr soola
  • 10 tera valget (ma panin roosat, ikkagi ilusam;) pipart
  • 10 tera vürtsi
  • 1 loorberileht
  • 1 tl sinepiseemneid
  • 1 porgand, viilutet
  • jupp mädarõigast, viiludena

esialgse marinaadi vedeliku ja osade muude aintegi kogus oli kahekordne, aga isegi sellest poolest kogusest jäi mul selle purgi (silma järgi u liitrine v tiba peale) natuke üle. aja vesi keema, lisa marinaadiained ja tükeldet porgand ja mädarõigas. keeda u pool tunnikest. lase jahtuda. tükelda lõhe – u 2×2 cm tükkideks. viiluta sibul. pane lõhe sibulaviiludega vaheldumisi purki. vala jahtunud marinaad kalale ja lase minimaalselt öö külmas seista. järgmisel päeval on just paras süüa;)

pildid tegi jälle professionaal – ehk täname Kristjanit;)