klaasimeistri lõhe
http://davahtaresidence.blogspot.com/2012/12/klaasimeistri-lohe.html
just siis, kui ma olin raamatu välja laenanud, läks seda kohe ja hädasti vaja;) aga – tadaa – klaasimeistri lõhe, otse “Mummolast”.
- pool kilo värsket/toorest lõhet
- 2 punast sibulat
Marinaadiks:
- 0.5 l vett
- 1.5 dl veiniäädikat (või 3 spl tavalist, lauaäädikat, kui just seda kodus on)
- 2 dl suhkrut
- 40 gr soola
- 10 tera valget (ma panin roosat, ikkagi ilusam;) pipart
- 10 tera vürtsi
- 1 loorberileht
- 1 tl sinepiseemneid
- 1 porgand, viilutet
- jupp mädarõigast, viiludena
esialgse marinaadi vedeliku ja osade muude aintegi kogus oli kahekordne, aga isegi sellest poolest kogusest jäi mul selle purgi (silma järgi u liitrine v tiba peale) natuke üle. aja vesi keema, lisa marinaadiained ja tükeldet porgand ja mädarõigas. keeda u pool tunnikest. lase jahtuda. tükelda lõhe – u 2×2 cm tükkideks. viiluta sibul. pane lõhe sibulaviiludega vaheldumisi purki. vala jahtunud marinaad kalale ja lase minimaalselt öö külmas seista. järgmisel päeval on just paras süüa;)