Kleepuvad ribid


Nendest ribidest oli juttu siin ja seal. Ei saanud proovimata jätta. Tulemus oli nauditav ja protsess lihtsamast lihtsam. 1-2-3-4-5 valmisid parimad aasiahõngulised ribid, mis sundisid hiljem isegi näppe üle limpsima. Ei suutnud end tagasi hoida ja viskasin patta veel lisaks küüslauku-tšillit-ingverit. Komponentide koguseid lisasin tunde järgi, kuid 700 g ribi kohta läksin liikvele ½ dl (1 osa). Maisitärklist olin sunnitud siiski lisama. Lisandiks kollased türgi oad. Sööjad mõmisesid rahulolust.


searibi
1 osa suhkrut
2 osa palsamiäädikat
3 osa valget veini
4 osa sojakastet
5 osa vett

küüslauku
tšillit
ingverit

vajadusel 1 tl maisitärklist

Lõika ribid lahti. Pane wok-pannile ja lisa vastavalt lihakogusele 1 osa suhkrut, 2 osa palsamiäädikat, 3 osa veini, 4 osa sojakastet ja 5 osa vett. Lase kõrgel kuumusel keema, seejärel kata kaanega. Lase veidi podiseda ja alanda kuumust. Hauta madalal kuumusel 40 minutit. Kui pärast tundub, et vedelikku on liiga palju, lase kõrgemal kuumusel ilma kaaneta veidi maha keeda. Hiljem võid lisada lusikatäie külmas vees segatud maisitärklist, et kastet paksendada.