Kodune halvaa ja teistmoodi meehalvaa
Kodune traditsiooniline halvaa
- 5-6 sl vett
- 2 dl suhkrut
- 2 dl tahiinit
- soovi korral pähkleid või muid meelepäraseid lisandeid
Pane vesi ja suhkur pannile ning lase suhkrul madalal kuumusel sulada, aeg-ajalt segades (kui Sulle tundub, et segu jääb liiga paks, siis lisa pisut vett). Kui suhkur on sulanud, tõsta pann tulelt ja lisa tahiini. Sega korralikult. Soovi korral sega juurde ka meelepärased lisandid. Pane halvaa toidukilega vooderdatud säilituskarpi või väiksemasse vormi. Tõsta toidukile ääred halvaa peale ja lase vähemalt paar tundi jahedas taheneda.
Meehalvaa
- 2 sl vett
- 200 g mett
- 250 g maapähkleid
- 100 g päevalilleseemneid
Kuumuta vesi koos meega madalal kuumusel keemiseni. Rösti pähkleid kuival pannil ja jahvata koos seemnetega pulbriks. Lisa meesegule ja kuumuta segades, kuni saad ühtlase massi. Pane halvaa toidukilega vooderdatud säilituskarpi või väiksemasse vormi. Tõsta toidukile ääred halvaa peale ja lase vähemalt paar tundi jahedas taheneda.