Kodune kodujuustukeeks

Mul on keekside vastu mingi omamoodi nõrkus. Esiteks meeldib mulle neid valmistada ning teiseks need lõhnad, mis küpsemisel kööki tekivad on lihtsalt äraseletamatult oivalised. Kõige paremad on muidugi need klassikalised keeksid, kuhu ei ole lisatud täidisena harjumatuid kreeme või mõnda muud lisandit, mis klassikalise keeksida üldsegi kokku ei käi. Siiski meeldib mulle katsetada erinevate komponentidega, mis traditsioonilise keeksimaitsele laastavalt ei mõju. Vahel õnnestub hästi, vahel aga veelgi paremini ning selle tõestuseks on ka alljärgnev keeksiretsept, sisaldades kodujuustu, mis lõpptulemuse õhuliseks ja kergeks muudab. Aga nagu enamus keekse, siis maitseb see kõige paremini ja mahlasemalt järgmisel või isegi ülejärgmisel päeval peale valmistamist. Nii, et varuge pisut kannatust peale keeksi küpsemist ning maitske seda alles vähemalt päev hiljem.
Üks soovitus ka – jälgi, et püreestad kodujuustu enne tainasse lisamist ikka korralikult ära. Keegi ju ei soovi ebameeldivaid kodujuustutükke oma keeksiviilus näha;)

225 g võid
225 g kodujuustu
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 tl soola
1 tl sidruni riivitud koort
5 muna
6 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Sulata potis või ning lase pisut jahtuda. Püreesta kodujuust korralikult ühtlaseks seguks. Lisa juurde või ning mikserda ühtlaseks. Seejärel mikserdamist jätkates lisa suhkur, vanillisuhkur, sool, sidrunikoor ning ükshaaval munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa lusikaga segades tainasse. Vala saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 170 kraadi juures 60-70minutit.