Kodune šokolaadisai

Pakun Teile seekord jälle üht magusat küpsetist, seekord šokolaadisaia, mis on mõnusalt kodune ning sobib hästi tassikese tee kõrvale. Selle tainaretseptiga on äärmiselt mugav toimetada, sest kui soovid magusa asemel hoopis soolasega maiustada, siis vähendades suhkrukogust, võid täidiseks lisada ka juustu, sinki, ürte või muud meelepärast. Suhkrut soovitan soolase piruka valmistamisel lisada siis 1teelusikatäis.
Selle šokolaadisaia täidisega saad samamoodi mängida – võid lisada halvaad, kommitükke, karamellist kondenspiima,  martsipani või muud meelepärast. Saad toimetada ka selle järgi, mis parasjagu kodus leidumas on. Minul on näiteks alatihti magusakapis konutamas erinevaid komme, seega sellised lisandid on samuti teretulnud. Mainin igaks juhuks, et saia valmistamisest jääb tainast pisut üle. Selleks, et miskit raisku ei läheks, vormi tainast kettad, määri pealt munaga ning raputa üle kaneeli ja suhkruga. Küpseta ning pisikesed maiused ongi lühikese ajaga valmis saanud.
Nüüd aga laskem magusad saialõhnad tuppa!
Kes huvitatud, siis oma instagrami konto storydes jagan ka samm sammult õpetust, kuidas see saiake valmib!

#püsinkodus

6 dl nisujahu*
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
2 sl suhkrut
50 g toasooja võid
300 g hapukoort

Täidis:
50 ml rõõska koort (35%)
75-100 g piimašokolaadi (võid asendada osa tumeda šokolaadiga)
1 tl kaneeli**
35 g pähkleid

lahtiklopitud muna (määrimiseks)

Sega kuivained omavahel, lisa või ja hapukoor ning sõtku tainas ühtlaseks. Pane see külmkappi täidise valmistamise ajaks. Täidise jaoks kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase sel koore sisse sulada. Lisa kaneel ning sega ühtlaseks.
Rulli nüüd tainas jahusel pinnal lahti. Lõika sellest taldriku (ümbermõõduga 21-23cm) abil välja ketas. Rulli ülejäänud tainas uuesti jahusel pinnal lahti ning lõika välja ka teine ketas. Määri ühele tainakettale šokolaadisegu, raputa peale hakitud pähklid. Kata teise tainakettaga. Tõsta klaas piruka keskele ning tee noaga sisselõiked, et moodustuks justkui päikese kiired. Keera need “kiired” otstest rulli. Määri pirukas pealt munaga ning küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 20-25 minutit.
*Võid asendada poole kogusest ka täisteranisujahuga. See annab küpsetisele juurde hästi mõnusat tekstuuri.
** Kaneeli asemel võid kasutada mooniseemneid