Kohevad kaneelirullid
Las ma pakun, sa oled raudselt ennast terve nädal kõvasti piitsutanud. Tööl rüganud või oma pere eest hoolitsenud või kõvasti trenni uhanud teha või põdenud ja muretsenud igasuguste asjade pärast või aias müttanud. Või kui sul on olnud rahulikum nädal ja sa ei ole jõudnud kõike teha, mida oleksid tahtnud, siis oled raudselt muretsenud, et sa neid asju pole teinud.
Aga praegu tasub kõigele korraks paus panna ja tainas kerkima panna. Sest need kaneelirullid on lihtsalt taevalikud. Pehmemad ja kohevamad kui su kõige pehmem padi. Magusad, hõrgud ja kaneelised. Täielik klassika, aga taimses kuues. Olen avastanud mõned nipid, kuidas kaneelirullid eriti head saavad:
Valmistamisaeg: 1,5 tundi, millest 15 minutit aktiivset
Kogus: 10-12 matsakat rulli
Magus pärmitainas:
pakike kuivpärmi (11 g)
¼ tl soola
380 g nisujahu
4 sl (rafineerimata) suhkrut
250 ml käesooja vett
1 sl rafineeritud oliiviõli
Kaneeliglasuur:
4 sl (rafineerimata) suhkrut
½ sl kaneelipulbrit
4 sl rafineeritud oliiviõli
(+ 60 g tumedat taimset šokolaadi, nt.Pergale)
Valmistamine:
Sega kuivpärm soola ja jahuga läbi. Teises kausis sega suhkur veega läbi. Vala suhkru ja vee segu jahu hulka ja sega lusikaga. Nüüd sõtku tainast paar minutit ja lisa vahepeal õli. Sõtku veel natuke. Jäta tainas kaussi sooja kohta räti alla umbes tunniks kerkima.
Kaneeliglasuuri jaoks sega suhkur kaneelipulbri ja õliga läbi. Jäta kõrvale.
Kui tainas on kerkinud, pane ahi 200 kraadi peale kuumenema. Sõtku tainas veel korraks läbi ning rulli jahusel pinnal laiaks ristkülikuks. Määri tainale kaneeliglasuur (mina määrisin kätega). Keera ristkülik rulli ja lõika sellest 10-12 kaneelrulli. Aseta rullikesed õliga määritud või küpsetuspaberiga kaetud sügavamasse ahjuvormi üksteise kõrvale. Kata ahjuvorm rätiga ja lase rullidel kerkida, kuni ahi on kuum. Küpseta 15 minutit või kuni rullid on alt kuldpruunid.
Soovi korral sulata tume šokolaad ja nirista see rullidele. Naudi!