Kohupiima-juustukook aprikoosidega
Põhi:
200 g šoklaaditükkidega küpsiseid
60 g võid
Täidis:
100 g kuivatatud aprikoose
1 sl Cointreau’d või brändit (soovi korral)
400 g kohupiima
400 g toasooja toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 toasooja muna
2 sl vanillisuhkrut
ühe sidruni, laimi või väikese apelsini mahl ja peenelt riivitud koor
Kate:
100 g hapukoort
Haki aprikoosid väiksemateks tükkideks ja jäta soovi korral pooleks tunniks alkoholi sisse maitsestuma. Sega neid paaril korral, et ühtlaselt maitsestuksid.
Aseta kohupiim, toorjuust ja suhkur kaussi ning sega vispliga ühtlaseks. Lisa edasi segades munad, seejärel vanillsuhkur ning tsitruselise peenelt riivitud koor ja mahl. Sega aprikoositükid koos alkoholiga samuti juustu-kohupiimasegu hulka. Vala täidis vormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 50 minutit.
Võta kook ahjust ja kata ühtlaselt hapukoorega. Lase enne serveerimist jahtuda, eriti hea, kui kook saab üleöö külmkapis taheneda ja maitsestuda. Kaunistuseks sobivad tsitruselise ribad, riivitud šokolaad ja hästi peeneks hakitud aprikoosid.