kohupiima-mustikakeeks

mul oli sügavasse jäänud mustikaid ja karp ricottat, sündis kook. maitse kusjuures “oli päris normaalne”, nagu eestlane ütleb ;) teeme teinekordki, aga siis juba selle teralise kohupiimaga! 

kohupiima-mustikakeeks

150 gr võid
300 gr jahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
300 gr kohupiima (ma panin kapis seisnud ricotta, kuigi Merilin käskis just teralist kohupiima kasutada)
150 gr mustikaid
3 suurt muna
150 gr suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
0.5 suuremat või 1 väiksem sidrun

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Vahusta kohupiima hulka munad, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa ka sidrunist pigistatud mahl ja peenelt riivitud koor. Sega hulka sulavõi, mustikad ja kuivainesegu ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Vala keeksitainas võiga määritud vormi ja silu pealt ühtlaseks. Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 min. Kummuta keeks vormist välja ja jäta jahtuma.