Kohupiima-toorjuustukook õunte või rabarberitega

“Palun, kas saaks veel seda kooki?” Küsis mu laps, kui oli juba eelnevalt 2 pirakat koogitükki isukalt ära söönud. Teadagi meeldivad lastele kõige rohkem lihtsad koogid, plusspunkte lisab muidugi see, kui küpsetis sisaldab ka rohkelt kohupiima. See kook täidab edukalt kaht kriteeriumit. 

Tegemist on tegelikult traditsioonilise purukoogiga, mis valmistatud küpsisepulbrist. Viimane tekitab koogile krõbeda katte. Loomulikult võib koogi valmistamiseks haarata poest ka tavalist tordipulbrit, kuid siiski-siiski soovitan küpsisepulbrit;) Retsept on taas hästi lihtne ning suuremat maadlustrenni köögis ei ole vaja teha:) Hääd!

  • 1 pk küpsise- või tordipulbrit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 pk (200 g) võid
  • 350 g õunu või rabarbereid
  • 2-3sl suhkrut (rabarberite puhul,õunte kasutamisel ära suhkrut lisa)
  • 1 tops (370 g) kohupiimakreemi vanilliga (mul oli kasutusel see Farmi oma)
  • 200 g toorjuustu, toasooja
  • 3 muna
  • 1,75 dl suhkrut
  • 1,5 sl mannat

Näpi küpsisepulber, kaneel ja või purutaoliseks seguks ning raputa pool segust võiga määritud lahtikäiva vormi (ca 20x28cm) põhjale. Koori ja tükelda õunad (või rabarberid) väikesteks viiludeks. Rabarberite kasutamisel sega need 2-3 sl suhkruga.

Sega kokku ülejäänud ained, lisa õunatükid (või rabarberid) ning vala täidis vormi. Kõige peale raputa ülejäänud puru. Küpseta 190 kraadi juures ca 45-50 minutit. Lase jahtuda, külmalt kõige parem!