Kohupiima-vaarikakook musta leivaga
Ajad on keerulised ja kuigi ma armastan endiselt oma kodu ja kodus olemist, siis tegelikult ei saa üle ega ümber sellest (isegi kui üritada pead liiva alla peita), mis olukorras oleme ja mida see kõik endaga kaasa toob. Aga see selleks … Proovin siin ikka endiselt vaid rõõmu jagada, nagu blogi nimigi lubab, kuigi täna otsustasin hoolimata ilusast ilmast terve päeva hommikumantlis veeta. Lihtsalt tahan ja kõik! :) Mis muidugi ei tähenda, et ma süüa ega tööd ei teeks – vastupidi! Hommikul valmis pasha ja lisaks olen jõudnud hunniku vajalikke asju (retsepte, e-kirju, artikleid) valmis kirjutada või neid viimistleda. Aga samas ka voodis raamatut lugeda, sest oma voodi on siiski maailma parim paik:)
Eelmisel reedel jagas Nädalalõpuleht LP-s oma nippe ning koduseid ja ülimalt ahvatlevaid retsepte Evelin Ilves – kes paberil lehte tahab, saab seda veel hommegi osta. Sel reedel on aga Luisa Rõivase kord seda teha – temaltki saab mitu head mõtet ja ideed, kuidas praegusel ajal vastu pidada ja mida süüa :)
Mina igal juhul lisaks oma töö tegemisel muudkui kokkan. Pole ammu pasteeti teinud, samuti ühepajatoitu või peediga kotlette. Hummustki valmistan muidu enamasti siis, kui sõbrad külla tulevad. Seekord tegin hummust isegi kahekordse koguse ja see sai kõigile muudele asjadele lisaks süües (ahjuaedviljad, liha, salatid) ikka vähem kui kahe päevaga otsa :)
Kuna paljudel ilmselt on aega ehk pisut rohkem kodus süüa teha ja küpsetada, siis pakun välja taaskord ühe mahlase koogi. Selles saab ära kasutada seisma jäänud musta leiva, kuid soovitan just klassikalist seemneteta musta (täistera) rukkileiba. Koogi vahele saab lisada nii sügavkülmas olevaid marju kui ka keldris olevat moosi – kumba parajasti üle on.
Head küpsetamist ja mõnusat kodusolemist!