Kohupiimakook aprikoosidega

Šokolaadise põhjaga, kerge ja mahlane kohupiimakook on just selline kook, mis sobib nii pidulikumal puhul lauale panemiseks kui ka arigiõhtul söömiseks. Kõige paremini maitseb, kui on külmkapis üleöö seisnud.

Põhi:
1 pk Kalevi vaniljeküpsiseid

3 tl kakaod

75 g võid (sulatada)

3-4 sl fariinsuhkrut

Kate:
1 kg kohupiima

100 ml suhkrut

2 tl vaniljesuhkrut

5 muna
1/2 sidruni mahl
1 purk konservaprikoose

*Ahi kuumutada 170 kraadini.
*Küpsised purustada peeneks pudiks, segada juurde kakao, suhkur ja sulavõi.
*Küpsisepuru suruda küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
*Munad vahustada suhkruga, lisada kohupiim, segada, maitsestada sidrunimahla ja vaniljesuhkruga ning valada koogipõhjale.
*Pele laduda aprikoosipoolikud.
*Kooki küpsetada u 1 tund, kuni on pealt kuldkollane ja täidis on küpsenud. Lisaniiskuse saamiseks asetada ahju veenõu (nii saab hea mahlase koogi ja kook ei küpse pealt lõhki).
*Koogil lasta ahjus täielikult jahtuda, seejärel tõsta vähemalt 5 tunniks külmkappi seisma.