Köögiviljaröst
http://www.kokkama.ee/2014/05/koogiviljarost.html
Mõni aeg tagasi postitasin siia blogisse ühe mõnusa kodujuustu-tuunikalavormiretsepti, mis rohkelt tähelepanu pälvis. Nüüd aga üks järgmine vormiroog, mis sama hea ning sama lihtne. Toit, milles on rohkelt köögivilju ning peal meeldivalt paks jogurti-juustukate. Tekitab täielikult sõltuvust – ausõna. Tegelikult ehin end võõraste sulgedega, sest see köögiviljaröstiretsept kuulub mu emale. Head asja aga peab jagama!
- 700 g bataati
- 600 g kartuleid
- 200 g porgandit
- 300 g kaalikat
- 1 sibul
- 700 g kodujuustu
- 1 tops (370g) Kreeka jogurtit
- 200 g riivitud juustu
- soola-pipart
Koori ja lõika bataat õhukesteks viiludeks ning prae pannil paar minutit.. Koori ja riivi (jämeda riivipoolega) ülejäänud köögiviljad. Haki sibul ja prae pannil minutijagu, lisa riivitud köögiviljad, maitsesta soola ja pipraga ning prae kergelt läbi.
Määri vorm võiga ning lae vormi kihiti: riivitud köögiviljasegu, kodujuust, köögiviljasegu, kodujuust, köögiviljasegu. Sega omavahel Kreeka jogurt ja juust, maitsesta soolaga ning vala vormi kõige peale. Küpseta ahju keskosas 180 kraadi juures 30 min ning seejärel 15 min ahju ülemises osas.