Kookose-sidrunipasta kikerhernestega
Kasutasin seekord roa valmistamisel täisterapastat. Maitselt on see natuke maalähedasem kui tavaline valge pasta ja tänu kiudainetele täidab ka kõhtu päris korralikult. Loomulikult võid kasutada ka gluteenivaba pastat, kui sa gluteeni ei talu, või täitsa tavalist valget pastat. Maitsev saab see toit igal juhul.
Kogus: 6-8 inimesele
Koostis:
3 sl õli
2 sibulat
1 ½ tl soola
jahvatatud musta pipart
500 g (täistera) pastat
1 ½ l keevat vett
400 g purk kookospiima
400 g purk kikerherneid
ühe sidruni riivitud koor
2 sl sidrunimahla
3 sl sojakastet
Valmistamine:
Aja pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud sibulad, sool ja maitse järgi pipart. Prae paar minutit, kuni sibulad on kuldpruunid. Lisa pasta ja keev vesi. Keeda, kuni pasta hakkab vaikselt pehmeks muutuma. Lisa kookospiim, kurnatud kikerherned, sidrunikoor ja sidrunimahl. Keeda, kuni pasta on pehme. Lisa sojakaste, sega kõik läbi ja serveeri. Kui pasta tundub liiga vedel, võid soovi korral paar minutit oodata, kuni see vedelikku rohkeb endasse imab.