Kookospiima panna cotta mangopüreega

  • 200 ml kookospiima
  • 200 ml vahukoort (või piima)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 spl suhkrut
  • 10-15 g želatiini – olenevalt, kui kiiresti soovid serveerida ning kui tugevat panna cottat soovid.

Võimaluse korral kasuta želatiinilehti, mida on tunduvalt lihtsam kasutada, kui graanulželatiini.

Kuumuta pannil kookospiim ja vahukoor, lisa suhkur ja kuumuta, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta pott tulelt ning sega hulka vanillisuhkur. Leota želatiinilehti külmas vees u. 10 minutit, tõsta veest välja ja pigista kergelt kuivaks, tõsta paar-kolm supilusikat kuuma panna cotta segu želatiinilehtedele ning lahusta.
Nirista lahustunud vedelik panna cotta segule ning sega korralikult läbi.
Graanulželatiini puhul leota külmas vees u. 10 minutit, kuni želatiin on paisunud. Lisada paisunud želatiin kuumale segule ning lahusta kuumutades.
Jaota segu ramekinidesse (sobivad ka väiksemad kohvitassid) ning tõsta külmkappi tarretuma vähemalt 2 tunniks.
Serveerimisel tõsta ramekin u. 5 sekundiks kuuma vette, et panna cotta kergemalt vormist välja tuleks. Ole ettevaatlik, et panna cotta sulama ei hakka! Soovi korral võib ka vormist süüa.
Kalluta panna cotta vormist taldrikule ning serveeri koos mangopüreega (kõige parem on East End mangopüree, mida saab Piprapoest või Stockmannist) või mõne muu hapukama moosi või keedisega.