Kõrvitsa-läätsesalat feta juustuga

kõrvitsasalat läätsede ja fetaga/pumpkin salad with lentils and feta
Järgnev salat, pole vegan-toit (sest juust on piimatoode), aga sügisene ja oma lihavabadusele vaatamata toitev on ta küll, maitsev ja tervislik pealekauba.
Tarvis läheb:
  • 3 õhemat kõrvitsaviilu
  • 1-2 sl oliiviõli
  • 1 dl pruune läätsesid
  • 3 dl vett
  • paar suurt peotäit (beebi)spinatilehti
  • 100 g tükkideks murendatud feta juustu
  • soola, pipart
Salatikaste:
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 sl valge veini äädikat
  • näpuotsaga soola
  • musta pipart
  • 1 tl suhkrusiirupit või suhkrut
  • 1 tl paprikapulbrit
Koori kõrvitsaviilud ja lõika väiksemateks tükkideks. Laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta 200 kraadi juures 20 kuni 25 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed, aga ei lagune veel. Röstimise ajal keera kõrvitsatükke üks kord ümber. Jahuta.
Samal ajal valmista ette läätsed. Pese need sõelal. Vala keevasse vähese soolaga maitsestatud vette, keeda 20 minutit. Nõruta ja loputa külma veega. Nõruta taas ja jahuta täielikult. NB! Ära sega läätsesid keemise ajal ega loputades, nii ei lähe need pudruks.
Salatikastmeks pane kõik koostisained kaanega purki ja raputa hoogsalt, kuni need on omavahel korralikult segunenud.
Aseta spinatilehed suurde madalasse salatikaussi ja sega poole koguse salatikastmega. Laota spinatile jahtunud röstitud kõrvitsatükid, läätsed ja feta juust. Kõige peale nirista ülejäänud salatikaste.Retsept ilmus ka ajakirjas “Tiiu”, oktoober 2011.