Kõrvitsa-läätsesalat kitsejuustuga

Kuuele:

900 g juba puhastatud kõrvitsat, 2 cm kuubikutena
3 sl oliiviõli
250 g rohelisi või pruune läätsesid
1 väike sibul
1 väike sellerivars
1 sl võid
2 sl peenelt hakitud värsket lehtpeterselli
soola
musta pipart
250 g pehmet kitsejuustu
Kaste:
1 sl valget veiniäädikat
u 0,5 tl Dijoni sinepit
8 sl külmpressitud oliiviõli
u 0,5 tl suhkrut

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane kõrvitsakuubikud ahjupannile, maitsesta soola-pipraga ja ning nirista peale oliiviõli, jättes 0,5 sl õli alles. Sega läbi. Küpseta kõrvitsatükke ahjus 15-20 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kõrvits on pehme.
Samal ajal kui kõrvits ahjus küpseb, keeda läätsed. Loputa läätsed külma veega, nõruta ja pane potti. Vala peale külm vesi ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 15-30 minutit (oleneb läätsedest), kuni läätsed on pehmed, kuid mitte pudruks keenud. Et mitte pudruks keeta, ära neid keetmise ajal sega.
Nõruta valmis läätsed.
Kuumuta pannil 1 sl võid ja 0,5 sl õli, lisa peenelt hakitud sibul ja varsseller, hauta pehmenemiseni, kuid ära pruunista.
Kastme valmistamiseks sega kõik kastme ained kokku. Kontrolli maitset!
Kui sibul ja varsseller on pehmed lisa keedetud ja nõrutatud läätsed ja hauta, kuni kogu pannil olev vedelik on aurustunud. lisa 2/3 kastmest, hakitud petersell ja maitsesta hoolega soola ning pipraga.
Tõsta serveerimistaldrikule kõigepealt läätsed, siis kõrvitsakuubikud ning siis murenda peale kitsejuust ja viimasena nirista peale kastet.
Allikas: mugandatud raamatust “Roast Figs, Sugar Snow” Diana Henry