Kõrvitsakeeks

see sai kohe nii hea, et sõime ise ka. originaal oli siin, aga ma ei viitsinud glasuuriga mässata.

üks väga hea kõrvitsakeeks

NB! kogused on suurema (u 30 cm pika) keeksivormi jaoks. väiksema tarbeks võta pool kogusest!

  • 400 ml kõrvitsapüreed (see on see nö “nr 2” karp. “nr 1” karp on 200 ml. ma ükskord mõõtsin üle. mina teen kõrvitsapüreed nii, et enne sügavasse panekut küpsetan puhastet kõrvitsa ahjus ära. võtab pärast palju vähem ruumi. ja ei pea ka spetsiaalselt püreestama, sinna keeksi läks kõik niisama, so u 3×3 cm tükid ahju, sealt sügavasse, siis sulatet peast taignasse)
  • 2 dl õli
  • 5 dl pruuni suhkrut (tundus palju, sai just paras. ilmselt võib ka vähem panna)
  • 3 muna
  • 9 dl jahu
  • 3 tl soodat
  • 3 tl piparkoogimaitseainet
  • peale sipsutamiseks pärlsuhkrut ja kaneeli

menetlemine on eriti lihtne. pane munad ja suhkur kaussi, peksa segi, pane muud asjad ka järjest sisse, sega läbi, vala võitet või paberiga vooderdet vormi (see on see suurem keeksivorm, saab just ilusti täis). küpseta u 180 kraadil tunnikene – kuniks tikk puhtalt välja tuleb. ma ei hakanud toorjuustuga katma, kadus laualt niigi. ka järgmisel päeval oli väga hea ja… niiske? nätske? (nätske on minu sõnavaras kompliment). kes kuivemat keeksi tahab, võib selle retsepti vahele jätta, kui see hoiatus nüüd liiga hilja ei tulnud;)