Kõrvitsakook
http://zoozi-tegemised.blogspot.com/2011/11/korvitsakook.html
Põhi:
155 g jahu
100 g külma võid
2 tl suhkrut
4 sl jääkülma vett
Täidis:
750 g puhastatud kõrvitsat
2 muna
150-185 g heledat muscovado suhkrut
1 dl 35 % rõõska koort
1 sl magusat šerrit või brändit
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl jahvatatud kaneeli
Serveerimiseks:
vahukoort
Põhja valmistamiseks näpi külm või jahu ja suhkruga puruseks, lisa külm vesi ja sega kiirelt tainaks kokku. Keera tainas toidukilesse ja pane 20 minutiks külma.
Vooderda 22-24 cm läbimõõduga kõrge äärega koogivormi põhi ja ääred, kata toidukilega ja pane veel 20 minutiks külma.
Pimeküpseta põhja 180-kraadises ahjus 10 minutit, eemalda küpsetuspaber ja sellel olev raskus ning küpseta veel 10 minutit, kuni põhi on helekollane. Jahuta.
Hauta tükeldatud kõrvits pehmeks ja püreesta. Pressi püree läbi sõela ja jahuta.
Vahusta munad suhkruga, lisa jahutatud kõrvitsapüree, rõõsk koor ja maitseained. Vala põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni täidis on kenasti hüübinud.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.
Paku koos vahukoorega.
Allikas: mugandatud raamatust “Sweet Food”