Kõrvitsasalsa
http://kokkama.blogspot.com/2011/10/korvitsasalsa.html
Ikka kõrvitsalainel…. ja nii vist jõuludeni välja:) Siin üks retsept, mis sai välja hõigatud ka tänahommikuses Hommikuloputaja kokaminutites. Lihtne kõrvitsasalsa, mis sobib nii liha kõrvalisena, röstsaia peal või siis niisama söömiseks.
400 g kõrvitsat, puhastatuna
2 tomatit
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
3 sl hakitud värsket koriandrit
0,5 sidruni pressitud mahl
0,5 tl suhkrut
5 sl oliiviõli
soola, pipart
Lõika puhastatud kõrvits väikesteks kuubikuteks, piserda peale 2 sl oliiviõli ning soola, sega. Aseta kõrvitsakuubikud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 8 minutit (kõrvits peab jääma krõmps!).
Tükelda tomat väikesteks kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk ja koriander ning sega kokku küpsenud kõrvitsakuubikutega. Lisa sidrunimahl, suhkur, 3 sl oliiviõli ning maitse järgi soola ja pipart. Sega ning jäta jahedasse maitsestuma pardifilee valmimise ajaks.