Kreemjas karamelliriisipuding maasika-laimi kastmega

Mina, kes ma arvasin pea 10 aastat, et riisipuding on üks kohutav magustoit, olen peale raamatu kirjutamist jäägitult sellesse maiuspalasse armunud. Nii õhuline, kreemjas ja samal ajal toitev magustoit, et midagi paremat on lausa keeruline tahta. Olen aru saanud, et riisipuding võib olla hõrk nauding aga ebaõnnestumisel ka kausitäis magusat riisi. Selle retseptiga saab ilmselt nii mõnegi riisipudingupõlastaja usku vahetama panna. Ja kõige toredam on see, et magustoidu võib valmistada õhtusöögiks ning juhul, kui midagi peakski üle jääma( olgugi, et see on äärmiselt ebatõenäoline), siis seda saab hommikul tavalise pudru/jogurti asemel nautida! Puding säilib külmikus mitu päeva, nii et miks mitte valmistadagi suurem kogus ning igal hommikul erinevaid marju/moosi peale puistata. Mina igal juhul olen armunud ning loodan, et leidub mõni teinegi, kes sellest magustoidust vaimustusse satub.
Ja kui meeldivalt suvine näeb selline värvikooslus välja, muutes söögilaua kohe kordades rõõmsamaks! Need, kes pelgavad pudingu ees sõna ”riisi”, siis uskuge mind, riisi maitse ega isegi tekstuur ei ole tuntav, pigem on tunne, et sööks pisut sulanud koorest karamellijäätist! Julgelt proovima ja katsetama!
Vaja läheb (4-6-le) :
  • 1,5 dl vett
  • 1,2 dl pudruriisi
  • 2,5 dl vett
  • 2,5 dl vahukoort
  • 1 sl vanillsuhkrut
  • 1,5 dl vahukoort
  • 150 g karamelli toorjuustukreemi( nt Farmi)
  • 200 g maasikaid
  • 1 laimi mahl
  • 2 t vanillisuhkrut
  • Kaunistamiseks laimiviile
1. Kuumuta potis vesi ja riis, sega omavahel ülejäänud vesi ja vahukoor ning vala potti. Viimasena lisa vanillisuhkur. Keeda madalal kuumusel 35 minutit, sega aeg-ajalt, et riis põhja ei kõrbeks.
2. Jäta 10 minutiks kaane alla seisma ning lase siis enne külmkappi asetamist täielikult maha jahtuda.
3. Samal ajal vahusta koor, lisa toorjuustukreem ja jätka vahustamist, viimasena sega hulka riis.
4. Püreesta maasikad, lisa laimimahl ja vanillisuhkur. Sega ühtlaseks.
5. Pane riisipuding kaussidesse, vala peale maasika-laimi kaste. Kaunista pealt laimiviiludega, serveeri külmalt!