Kreemjas kruubipuder
http://kokkama.blogspot.com/2013/02/uks-lemmikutest-kreemjas-kruubipuder.html
Minu taasavastatud sõprus kruubiga algas umbes pool aastat tagasi, kui ma juhuslikult köögiriiulilt ühe pooliku koti kruupe leidsin. Ja nii ma siis olen sellest ajast peale stabiilselt erinevaid kruubitoite meistedanud. Kuna homme on vastlapäev, siis üks vägagi sobiv roog – kruubipuder, mis kreemjas ja juustune (tegelikult sobib see valmistamiseks ükskõik mis ajal). Täiesti kiiduväärt roog, mis ka lastelemmikuks kiirelt saab. Minule meeldib kruubipudrule lisada ka veidi paprikapulbrit, lihtsalt üks hea maitsetekitaja…..
Kui kruubid eelmisel päeval likku panna, siis järgmisel päeval kulub selle toidu valmistamisele vaid 30 minutit. Kui eelnevalt kruupe likku ei pane, siis läheb pehmeks keetmisele veidi rohkem aega ning kindlasti oleks vaja suurendada ka puljongikogust. Nii, et …..kruubid likku:)
neljale
- 4 dl odrakruupi
- 1 l puljongit
- soola
- 2 tl paprikapulbrit
- 200 g toorjuustu
Pese kruubid voolava vee all väga korralikult läbi ning jäta siis ööks vette likku. Järgmisel päeval pane kruubid potti, lisa puljong ning lase madalal kuumusel, kergelt kaanega kaetult, podiseda 30 minutit (selleks ajaks on vedelik juba imendunud kruupidesse). Maitsesta soola ja pipraga. Lülita pliit välja. Sega sisse paprikapulber ning toorjuust ning lase kaane all maitsestuda ca 10 minutit.
Mõned soovitused:
- Praadige veel pannil suitsupeekoniviile ning pange roale kõige krooniks;)
- Kui toitu järele jääb, siis järgmisel päeval saab seda sama maitsvalt süüa kui valmistamise päeval. Segage juurde üks muna ning praadige pannil sellest pisikesed pannkoogid.