Kreemjas läätse-kõrvitsahautis

Neljale:
  • 800 g puhastatud kõrvitsat
  • 2 sl oliiviõli
  • soola
  • musta pipart
  • 1 suur sibul, pooleks lõigatud ja viilutatud
  • 3 küünt küüslauku, peenelt hakitud
  • 0,75 tl  jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 tl jahvatatud koriandrit
  • 1,5 tl jahvatatud ingverit
  • 1 suurem punane tsillipipar, seemned eemaldatud ja viilutatud
  • 150 g rohelisi või pruune läätsesid
  • 4 dl kana- või köögiviljapuljongit
  • 1 dl 35 % rõõska koort
  • värskeltpressitud sidrunimahla
  • väike kimp värsket koriandrit
Lõika puhastatud kõrvits suuremateks kuubikuteks.
Kuumuta suurel pannil 1 sl õli ja pruunista selles kõrvitsakuubikuid. Maitsesta soola-pipraga ja tõsta kõrvale.
Kuumuta samal pannil veel 1 sl õli, lisa viilutatud sibul. Prae kuni sibul on pehme ja kuldne, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta mõni minut. Siis lisa jahvatatud koriander, vürtsköömned, ingver ja tšilli. Kuumuta segades paar minutit, sega juurde pestud ja nõrutatud läätsed. Sega hoolega läbi.
Lisa puljong ja lase keema tõusta. alanda kuumust ja hauta tasasel tulele 15-20 minutit.
Lisa pruunistatud kõrvitsakuubikud ja hauta, kuni kõrvits ja läätsed on pehmed.
Sega juurde rõõsk koor, kuumuta läbi, lisa maitse järgi sidrunimahla, maitsesta vajadusel soola-pipraga ning puista peale hakitud koriandrilehti.
Allikas: mugandatud raamatust “Food of Plenty” D. Henry