Kreemjas pastasalat krõmpsu porgandi ja kikerhernestega
Kogus: 6-8 inimesele
Koostis:
Pasta ja köögiviljade jaoks:
400 g keetmata pastat (eriti hea on väiksemat sorti)
3 suuremat porgandit
1 väiksem sibul
3 varsselleri vart
400 g purk kikerherneid
Päevalilleseemnekaste:
150 g kooritud päevalilleseemneid
360 ml külma vett
2 sl õunaäädikat või valge veini äädikat
2 sl sojakastet või tamarit
1 tl soola
2 tl karripulbrit
2 tl kuivatatud punet ehk oreganot
Valmistamine:
Keeda pasta soolakas vees al dente. Samal ajal pane ka päevalilleseemned keema. Kuni pasta ja päevalilleseemned keevad, koori porgandid. Lõika porganditest juurviljakoorijaga pöidlapikkused lindid. Pigista porgandilindid tugevalt läbi, siis jäävad need natuke õrnemad ja mahlasemad. Haki sibul ja varsseller peeneks. Kurna ja loputa kikerherned. Sega porgandilindid, sibul, varsseller ja kikerherned suures salatikausis läbi.
Kurna ja loputa pasta külma veega, kuni see on täiesti jahtunud. Vala pasta salatikaussi. Kurna ja loputa päevalilleseemned ning blenderda need koos külma vee, äädika, sojakastme, soola, karripulbri ja punega kreemjaks kastmeks. Vala kaste salatile ja sega kõik korralikult läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola. Serveeri kohe.
Nipp: kui soovid salati varem valmis teha, tee kõik ettevalmistused ära, aga ära pastat ja köögivilju veel kastmega läbi sega. Tee seda vahetult enne serveerimist.
Nipp: kui sa ei soovi varssellerit kasutada, asenda see näiteks õunaviilude, marineeritud kurgi või muu meelepärasega.
Nipp: kui sa ei saa või ei taha päevalilleseemnekastet kasutada, asenda see taimse majoneesiga, kuhu lisa kastmes mainitud ürte ja vürtse.
– See more at: http://www.taimetoit.ee/2015/06/kreemjas-pastasalat-krompsu-porgandi-ja.html#more