Krevetid tamarindi kastmes
sügisepoole võib mereande ka süüa. tegelikult võib neid süüa kogu aeg, sest kunagi on kusagil ikka hooaeg;) tamarindi hapu tasakaalustamiseks läheb umbes sama palju suhkrut, aga see hapukas maitse rokib sellegipoolest.
u pool kilo koorimata ja küpsetamata krevette
2 pisemat küüslauku või u 6 küünt, tükeldatuna
2 vart sidrunheina (valge osa, tükeldatuna)
2 spl tamarindipastat (müügil näiteks Piprapoes või Umamis)
u 2 spl suhkrut
pool tassi vett
soola
õli, praadimiseks
kui krevetid on sügavkülmanud, siis sulata ja nõruta. kui ei, siis pane niisama valmis. kuumuta pann, lisa õli ja hakitud sidrunhein ja küüslauk, prae läbi, lisa krevetid – proovi mitte üle küpsetada, kui on juba pruunist roosaks läinud, siis on hea küll. eemalda pannilt koos küüslaukudega. aja uuesti pann kuumaks, pane uuesti törts õli, lisa tamarindipasta ja vesi. timmi maitse suhkru ja soolaga paika, lase keema, võta pannilt tuli alt, pane krevetid ja muu sodi tagasi, sega läbi ja serveeri. kui majapidamist ei köeta nii, et aknad lahti ja higi voolab, siis ei ole päris aasia, aga noh, ikkagi samm sinnapoole…